PSG till CL-semifinal efter jättedrama

Paris Saint-Germain ledde Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München inför returtmötet på hemmaplan. Men det blev ändå stor dramatik och det krävdes en förlängningskvittering av Ramona Bachmann för att PSG skulle avancera.

Det mesta talade för hemmalaget PSG inför matchen på Parc des Princes. De vann det första mötet med 2-1 och Bayern hade sju spelare borta med covid-19.

PSG tog också ledningen efter 17 minuter då Bayern-målvakten Janina Leitzig stod för en riktig tabbe. Sandy Baltimore slog ett inlägg som målvakten skulle tippa över ribban, men det gick hela vägen in i mål.

Svenskan förlorade nickduell

Men Bayern gav inte upp, utan studsade tillbaka snabbt. Redan två minuter senare var det kvitterat efter att Amanda Ilestedt hade förlorat en nickduell och japanskan Saki Kumagai rakat in 1-1.

Leitzig fick också sin revansch då hon efter ungefär 25 minuter stod för en otrolig benparad som höll tyskorna kvar i dubbelmötet.

Ställningen stod sig en bit in i andra då Bayerns Klara Bühls skott letade sig in i målet. Det innebar att dubbelmötet stod 3-3.

Bägge lagen hade sedan chanser att avgöra och PSG:s Kadidiatou Diani hade till och med en boll i mål. Men den underkändes på grund av en oschyssthet mot Leitzig. Matchen gick istället till förlängning.

Schweizisk hjälte

Med nio minuter kvar att spela innan straffläggning klev den inoppande schweiziska stjärnan Ramona Bachmann fram och avgjorde framför jublande hemmasupportrar. 2-2 i matchen innebar franskt avancemang med 4-3 totalt.

Det andra laget som redan är klart för semifinal är regerande mästaren Barcelona.

Det var inte heller bara spelet som imponerade på Parc des Princes. Publiksiffran 27 262 var nytt rekord för PSG på damsidan.

Ilestedt spelade hela matchen för PSG och Hanna Glas gjorde samma sak för Bayern.

KLIPP: Rolfö med assist i rekordmatchen – drygt 90 000 på läktarna