PSG rasar mot Zlatans dom

Uppdaterad
Publicerad

PSG rasar mot Zlatan Ibrahimovic dom.

I ett uttalande på sin hemsida säger klubben att straffet var oproportionerligt.

”Klubben beklagar omfattningen av hur spelaren straffats”, skriver man bland annat.

Zlatan Ibrahimovic stängs av i fyra matcher för sitt utbrott mot domaren efter förlusten mot Bordeaux för en månad sedan.

Nu rasar PSG mot straffet.

Franska ligan 2014-2015

”Klubben beklagar omfattningen av hur spelaren straffats, med tanke på hans stora bidrag för fransk fotbolls image. Efter att ha tittat på tv-bilder har disciplinnämnden valt att ge spelaren ett oproportionerligt straff. Ett straff som förhindrar Paris Saint-Germain att använda en nyckelspelare under en avgörande del av säsongen”, skriver klubben i ett uttalande på sin sajt.  

PSG avslutar sedan texten med en syrlig passning:  

”Inget kan stoppa oss från ett nytt framgångskapitel i klubben historia.”

Senare under fredagen skickade PSG ett pressmeddelande där de berättar att de från och med nu fram till den 30 maj helt kommer att bojkotta den franska tv-kanalen Canal Plus, som sänder de franska ligamatcherna.

”Anledningen att vi tar till den här säkerhetsåtgärden är att Canal Plus-gruppen har så många mikrofoner och kameror runt laget hela tiden, vilka kan i efterhand kan användas som bevis för de som dömer vår fotboll.”

Ligakonkurrenten Marseille har också gått ut med ett meddelande om bokjkott av Canal Plus, på grund av att klubben fått Dimitri Payet avstängd för ett utbrott som liknade Zlatans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet