Nasser al-Khelaifi. Foto: TT Nyhetsbyrån

PSG:s ordförande åtalas för mutbrott

Uppdaterad
Publicerad

Fifas tidigare generalsekreterare Jerome Valcke och Nasser Al-Khelaifi, ordförande i Paris SG, åtalas för mutbrott av schweizisk domstol.

Fifas tidigare generalsekreterare Jerome Valce anklagas för att ha accepterat mutor och förfalskat handlingar, enligt Riksrevisionen. Valcke är sedan 2016 avstängd från all fotbollsverksamhet, anklagad för att ha varit inbladad i svartabörshandel med biljetter till VM 2014. Fransmannen jobbade nära den skandalomsusade tidigare Fifa-ordföranden Sepp Blatter.

Och det är i egenskap av vd för Qatarägda tv-bolaget BeIN Sport som Al-Khelaifi åtalas för mutor i samband med sändningsrättigheter till fotbolls-VM samt Confederations cup, enligt schweziska myndigheter. Al-Khelaifi och en tredje affärsman ska enligt Reuters uppmanat Valcke att begå brotten, enligt schweiziska åklagarmyndigheten (OAG).

Det var under 2017 som de schweiziska myndigheterna startade en utredning mot Jerome Valcke och Nasser Al-Khelaifi då bland annat BeIN Sports kontor i Paris genomsöktes av mynidgheterna.

De åtalade nekade då till misstankarna som framfördes.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.