Teemu Pukki. Foto: TT

Pukki-show – Finland stort steg närmare EM

Teemu Pukki är på väg att göra Finland till ett EM-lag. När de besegrade Armenien med 3-0 på hemmaplan tryckte Premier League-stjärnan in två snarlika mål.

Finland besegrade Armenien med 3–0 på hemmaplan och tog därmed ett stort kliv mot EM nästa sommar. Fredrik Jensen gav Finland ledningen i den 31:a minuten efter en hörna och Teemu Pukki utökade efter att han fått bollen på djupet och sedan snyggt lyft in den bakom Armeniens målvakt efter en dryg timmes spel.

Strax före full tid upprepade Pukki den bedriften med ett snarlikt mål till 3–0.

Segern gör att Finland befäster sin andraplats i gruppen, bakom redan EM-klara Italien, på 15 poäng. Armenien är trea på tio poäng, lika många som fyran i gruppen, Bosnien-Hercegovina som möter Grekland senare i kväll.