Paulina Nyström punkterade matchen med en bra träff. Foto: Bildbyrån.

Punkterade matchen med superträff – Eskilstuna slog Umeå

Eskilstuna segrade över Umeå med 4–2 på söndagen.

Paulina Nyström punkterade matchen med en superträff.

Målet var hennes fjärde på de fem senaste matcherna.

Umeå, på kvalplats, var i desperat behov av poäng borta mot Umeå. Ett Umeå utan Lisa Dahlkvist och Henna Honkanen, två viktiga spelare för västerbottningarna.

Det började inte så bra för gästerna heller. I den 19:e minuten gjorde Mia Jalkerud 1–0 för Eskilstuna, men ledningen varade bara i tre minuter innan Emma Santamäki kvitterade för Umeå.

I halvtid var ställningen 3–1. I minut 63 gjorde finskan Katariina Kosola reduceringsmålet till 3–2 och skänkte hopp till Umeå.

Punkterade matchen – fjärde målet på fem senaste matcherna

Det hoppet släcktes med kvarten kvar när 22-åriga Paulina Nyström, med många juniorlandskamper, provade skott. Skottet gick i mål, en härlig träff, och ställningen var 4–2, som stod sig matchen ut.

Förlusten är tung för Umeå som slåss för sin överlevnad i damallsvenskan, men än är det inte kört.