Ramsey till Juventus – får rekordlön

Uppdaterad
Publicerad

Walesaren Aaron Ramsey lämnar Arsenal efter elva säsonger i klubben. Han har skrivit på för Juventus och får en brittisk rekordlön.

Det har spekulerats länge vart Aaron Ramsey ska ta vägen när kontraktet går ut. Men nu står det alltså klart att det blir Italien och Juventus för 28-åringen, som ansluter i juli.

Han har spelat 256 Premier League-matcher för Arsenal, men fått dåligt med speltid under nye tränaren Unai Emery (möjligtvis på grund av det utgående kontraktet).

Enligt BBC kommer han att tjäna hela 4,8 miljoner i veckan i Juventus, och blir därmed den bäst betalda brittiska spelaren någonsin sett till grundlön.

”Ni tog emot mig som en tonåring och har varit där för mig genom toppar och dalar som jag stött på under min tid i klubben. Det är med sorg i hjärtat jag lämnar efter elva otroliga år i norra London”, skriver han på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.