Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Joakim Persson rasande på domarna

Rasande Varbergstränare: ”Så in i helvete förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Varbergs tränare Joakim Persson var rasande efter ett underkänt mål i den första halvleken i Kalmar.

– Jag trodde att jag var för gammal för att bli så in i helvete förbannad inombords, rasar han för SVT Sport.

Det skummade om Varbergstränaren som haft chansen att lugna ner sig på presskonferensen innan han träffade SVT Sports reporter Therese Bosta i Kalmar.

– Jag trodde att jag var för gammal för att bli så in i helvete förbannad inombords, jag tror det sprutade i öronen ur mig. Nu känns det som det räcker, jag orkar inte kommentera det mer, säger han.

Efter att bollen studsat på olika sätt, bland annat via Kalmarspelare, satte Joakim Lindner den i nät från nära håll. Men flaggan kom upp från den assisterande domaren.

– Nu gör vi mål i dag och är fem meter på rätt sida. Det påverkar så mycket. Sen kompenserar han det i andra halvlek genom att inte blåsa straff för Kalmar. Har han rätt där blir jag överraskad. Det är andra veckan i rad där det är brutala saker. Sen kan man lägga på fem-sex andra saker som vi får emot oss. Sen kan man stå här och böla, men det är horribelt. Det är svårt att säga till killarna vilken nivå som gäller. 

”Kan spela Lotto om det innan”

Persson är upprörd över att situationen inte diskuterades mer ingående i domarteamet.

– I dag gör vi ett offsidemål och de tar beslut på två sekunder, det är ingen diskussion. För en vecka sedan fick vi straff och då diskuterade de i fyra minuter. Då fick vi inte den, och vi skulle inte ha den. Det känns bättre att man ringer till Kalmar innan och frågar om vi ska spela Lotto om det innan. Då får det laget som har tur med kulorna vinna. Jag är jättebesviken på allt annat än det som har med fotbollen att göra.

– Domaren ber om ursäkt, men det hjälper inget. Förra veckan hittade domaren något som ingen annan kunde hittat.

Tänker du att du kan göra något åt det?

– Nej, äta frukost och se glad ut.

Nannskog: ”Fått skydda domarna från honom”

SVT Sports expert Daniel Nannskog känner Persson och dennes heta temperament sedan barnsben.

– Det har varit svajig domarnivå hela säsongen. De mindre klubbarna blir hårt drabbade vilket jag kommer ihåg från min tid i Landskrona Bois. Jag har spelat med Jocke Persson sedan vi var tolv år och vet hur mycket jag fått skydda domarna från honom. Det är en kille som kan gå rätt hårt åt domarna. Det kom inte som en jätteöverraskning för mig, säger Nannskog.

Att domaren Kristoffer Karlsson skulle bett om ursäkt stämmer inte. Tvärtom så håller Karlsson fast vid sin bedömning. Och bjuder på en förklaring som beskriver komplexiteten.

Domaren står på sig: ”Observatörer har verifierat”

– Det är en väldigt svår situation. Det är ett förstaläge där en Kalmarspelare nickar på en annan Kalmarspelare och bollen går då fram till en spelare som är i offsideposition men inte bestraffningsbar för offside eftersom den kommer avsiktligt från en Kalmarspelare. Sedan avslutar han (Varbergsspelaren) på mål och då går det tillbaka till en Varbergsspelare som står bakom spelaren som avslutat i förstaläget och då inte är bestraffningsbar i det läget. När sedan skottet går i mål då har Varbergsspelaren från förstaläget varit så nära målvakten att han betraktas som i bestraffningsbar offside. Det har observatörer på plats verifierat, att han är så nära målvakten att han stör honom, säger Karlsson som har situationen glasklar för sig utan hjälp av rullande bilder.

Den frågan man kan ställa sig är om Hampus Zackrisson (Varbergs nr 3) verkligen störde Ole Söderberg i Kalmarmålet?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Domaren står på sig efter kritiken

Fotbollsstudions krönikör Therese Strömberg lovordar Karlssons pedagogiska förmåga att försöka förklara den extremt svåra situationen.

– Kristoffer Karlsson har varit bra hela säsongen att prata med media om sina domslut och det ger en större förståelse och en minskad irritation, man kan vara irriterad i stunden, vilket gör att man kanske kan släppa det efter en stund även om det är irriterande alldeles oavsett om det är rätt eller inte för ett lag som får ett mål icke godkänt, säger Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer