Rasmus Elm har spelat sin sista match för Kalmar FF. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Rasmus Elm lägger av: ”Inte lyckats”

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Elm har plågats av skade- och sjukdomsbekymmer i fem år.

Nu har han fått nog.

31-åringen slutar att spela fotboll.

– Jag hade inte klarat ett år till, säger han.

Den före detta landslagsspelaren aviserade i vintras att han skulle trappa ner satsningen, men att han ändå skulle vara med i Kalmar FF så mycket som hans kropp tillät.

Men nu har han tänkt om. Han slutar helt och hållet som spelare.

– Sen jag kom hem (till Kalmar) 2015 så har jag försökt återfå någon slags kvalitet och fysik, men egentligen inte känt att det gått fullt ut någon gång. Jag har försökt i fem år att få ihop alla delar men inte lyckats. Och efter allt som hände i fjol, en både mental och fysisk prövning som det blev i slutet, så kände jag att jag inte hade orkat ett år till, säger han till Fotboll Direkt, och fortsätter:

– Jag hade inte klarat ett år till, varken mentalt eller med kroppen.

”Har sagt ifrån”

Han säger sig dock inte känna någon bitterhet.

– För min del så känns det väldigt bra. Äntligen får jag lyssna på kroppen. Den har sagt ifrån så många gånger. Nu får jag lyssna på hur det verkligen är, säger han.

– Var sak har sin tid. Det var väl dags att ta det beslutet. Jag har egentligen varit färdig att ta det beslutet flera gånger tidigare. Det är inget konstigt med det. Redan förra året så visste jag vad som krävdes för att gå in i en hel säsong, men jag kan inte gå in i en säsong och hoppa av efter halva.

Är assisterande tränare

Elm, som gjorde totalt 39 a-landskamper och förutom Kalmar FF även spelat i AZ Alkmaar och CSKA Mosvka, blir dock kvar i Kalmar FF.

– Assisterande är jag ju, men jag ser inte mig själv som en klassisk assisterande tränare. Det tänker jag inte bli heller. Jag hjälper till med det som behövs. Jag tänker inte ha något att göra med laguttagningar, det får någon annan göra. Jag hjälper jättegärna till med det jag kan, pusha speciellt de yngre individuellt, säger han tioll Fotboll Direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.