Real Madrid ny serieledare i La Liga

Real Madrid är ny serieledare i La Liga.

Storlaget slog Alexander Isaks Real Sociedad med 2-1 och tog sig därmed förbi Barcelona i tabellen.

Den andra halvleken var bara minuter gammal när Vinícius Júnior högklassigt fintade sig förbi två försvarare på vänsterkanten och bröt in mot mitten av straffområdet bara några meter från mål. Precis i skottögonblicket hakades han upp av Diego Llorente och domaren tvekade inte en sekund när han blåste och pekade på straffpunkten.

Inte heller Sergio Ramos tvekade när han tog sats från elva meter. Lagkaptenen sprang fram, stannade till halvvägs och fortsatte sedan fram och rullade bollen till höger om målvakten som redan gått åt vänster.

I den 68:e minuten var en kvittering nära. Efter en kort hörnvariant drog Adnan Januzaj till från distans och bollen letade sig in bakom Thibaut Courtois i Real Madrids mål. Målet dömdes dock bort eftersom en spelare i offside-position skymde bortamålvakten.

Men olyckan slutade inte där för Real Sociedad – inte ens två minuter senare utökade Karim Benzema till 2-0.

Fransmannen tog ner ett inlägg i straffområdet, gick från felvänd till rättvänd och fick till ett avslut som smet in längs marken.

Real Sociedad reducerade med sex minuter kvar men kom inte närmare än så.

I och med 2-1-segern tar Real Madrid över ledningen i La Liga. Real har lika många poäng som Barcelona men toppar tabellen eftersom man har inbördes målskillnadsfördel.

Alexander Isak spelade från start för Real Sociedad, efter att ha varit bänkad i de tre senaste matcherna. I 80:e minuten byttes svensken ut.