Jude Bellingham jublar efter sitt sena segermål mot rivalen Barcelona. Foto: OSCAR DEL POZO

Real Madrids Jude Bellingham avgjorde El Clasico på tilläggstid

När El Clasico såg ut att sluta oavgjort slog Jude Bellingham till och krutade in 3-2 för Real Madrid mot Barcelona på tilläggstid. Nu är en 36:e ligatitel nära.

– Vi måste fortfarande ta ligan i mål. Men den här matchen speglar vår säsong, vi kämpar till slutet, säger Lucas Vázquez till Movistar+.

Real låg under två gånger i den spanska La Liga-matchen men kunde få sista ordet hemma på Santiago Bernabeu-stadion. På tilläggstid tog sig Lucas Vazquez fram på högerkanten och spelade in bollen.

Bellingham som vinkat med handen dök upp och dundrade bollen, som smet förbi alla i straffområdet, i nättaket och kunde fira ännu ett viktigt mål. Nu är ligatiteln nära för Real som med sex matcher kvar är elva poäng före tvåan Barcelona.

Barcelona tog en tidig ledning

Redan i den sjätte minuten nickade dansken Andreas Christensen in 1-0 för Barcelona. Ingen kunde mäta sig med danskens räckvidd vid den bortre stolpen.

I den 18:e minuten tog sig Real Madrids Lucas Vazquez fram nere vid kortlinjen och såg ett utsträckt ben som han siktade in sig på och föll övertygande. Vinicius Junior satte straffen säkert i mål för 1-1 och passade på att dansa för fansen ute vid hörnflaggan.

Vid Barcelonabänken var tränaren Xavi upprörd och tecknade för filmning.

Första halvlek förlängdes i flera minuter efter att Barcelonas Frenkie de Jong åkt på en ruskig skada. Reals Federico Valverde kom i full fart och fick träff på boll och de Jongs ankel. Nederländaren behandlades under flera minuter och reste sig upp men fick vänta in båren och bäras ut med svåra smärtor.

KLIPP: Se Lyons galna vändning mot Paris SG i Champions League (20 april)

Lyon blixtvände hemma mot PSG i Champions League – se målen här. Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE