Gareth Bale och Cristiano Ronaldo gjorde två mål vardera. Foto: Bildbyrån.

Real Madrids urladdning – vann med 7-1

Real Madrid hade inte vunnit på tre raka matcher i ligan. Nu studsade man tillbaka med besked – och med tre tvåmålsskyttar.

Slutsiffrorna mot Deportivo La Coruna skrevs till 7-1.

Den 9 december gick Real Madrid på knock hemma mot Sevilla, men efter 5-0-segern dalade formen i ligan.

Förlust i El Clasico, 2-2 mot Celta Vigo och uddamålsförlust mot Villarreal har gjort att man halkat efter – och inför dagens match hade Real fler poäng upp till Barcelona än ner till nedflyttning.

Bale vände på steken

Nu stod man dock för en riktig urladdning. Deportivo La Coruna tog visserligen ledningen genom Adrian, men Nacho Fernandez kvitterade och strax före halvtid skruvade Gareth Bale läckert in 2-1.

I andra halvlek var det inget snack om saken. Real öste på och Bale nickade in sitt andra mål, innan Luka Modric gjorde 4-1 efter en snygg framspelning av Cristiano Ronaldo.

Ronaldo ville inte vara sämre än lagkamraterna och satte femman tio minuter senare. Därefter skallade han in 6-1, men fick samtidigt en fot i huvudet och blodet forsade.

Mobilen fungerade som spegel

Portugisen kunde inte fullfölja matchen och när han klev av planen räckte en ledare över en mobiltelefon. Ronaldo såg såret i spegelbilden och skakade på huvudet.

Real fick avsluta med en man mindre eftersom alla byten var gjorda, men ändå kunde Nacho Fernandez skicka in ännu ett mål och fastställa slutresultatet 7-1.

I och med segern tar Real tillbaka fjärdeplatsen man tillfälligt tappade till Villarreal. Nästa helg väntar toppmatch borta mot trean Valencia.