Vinicius Junior firar på Ronaldovis efter sitt 1-0-mål. Foto: TT.

Reals matchvinnare firade på kaxigt Ronaldovis

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid besegrade Barcelona med 2–0 inför 78 357 åskådare på Santiago Bernabéu. Vinícius Júnior och Mariano Díaz blev El Clásico-målskyttar – och sköt Real upp i serieledning i spanska La Liga.

När Barcelona och Real Madrid i december förra året spelade 0–0 på Camp Nou var det första gången på 17 år som stormötet i den spanska ligafotbollen slutade mållöst.

Söndagskvällens möte på Santiago Bernabéu saknade länge ett mål. Men till slut var det hemmalaget som gjorde dem. I den 71:a minuten höll tyske mittfältsdynamon Toni Kroos i bollen längs vänsterkanten och slog den på djupet till en framrusande Vinícius Júnior.

19-åringen från Brasilien drev sedan framåt, in i Barcelonas straffområde, och satte bollen. Barças mittback Gerard Piqué, som tio minuter tidigare hade räddat en boll på egen mållinje, var på Vinícius avslut vilket ställde målvakten Marc-André ter Stegen i bortalagets mål något.

Firade inför Ronaldo

Efter målet sprang han ut till hörnflaggan och firade i en bredbent kaxig ”Ronaldo-gest” väl medveten om att den förre Real-spelaren Cristiano Ronaldo flugit från Turin, inställt i Italien på grund av coronaviruset, för att se matchen från en av Vip-logerna.

Anfallarens andra ligamål för säsongen innebar att han även bröt en drygt fem månader lång måltorka. Inför matchen hade Vinícius Júnior inte gjort mål sedan 2–0-segern hemma mot Osasuna den 25 september förra året.

Punkterade matchen på tilläggstid

Real Madrid vann till slut med 2–0 även under söndagen. I 92:a matchminuten sprang inbytte Mariano Díaz från Dominikanska republiken in i straffområdet och sköt dit bollen från nära håll, något som gladde majoriteten av de 78 357 åskådarna.

Segern innebar att antagonisten Barcelona passerades i spanska La Liga. I och med de tre poängen gick Real Madrid upp på 56 poäng, en poäng före Barcelona efter 26 av 38 omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.