Foto: TT Nyhetsbyrån

Slog till efter 23 sekunder – blev USA:s äldsta målskytt någonsin

Uppdaterad
Publicerad

23 sekunder – och 38 år och 332 dagar. Det är siffrorna som gör fotbollsstjärnan Carli Lloyd historisk.  Målet är USA:s näst snabbaste någonsin – och målskytten Lloyd är nu landslagets äldsta genom tiderna.

– Rekord är rekord, de kommer alltid bli slagna, säger Lloyd enligt TSN efteråt.

Sveriges kommande OS-motstånd, USA, testade formen mot Jamaica inatt svensk tid. Seger med 4-0 – men det var andra siffror som stack ut.

Efter bara 23 sekunder kom matchens första mål. Ett inlägg från Rose Lavelle på högerkanten nådde fram till en fri Carli Lloyd som, i sin 303:e landskamp, satte 1-0.

Målet är USA:s näst snabbaste någonsin – men framförallt betyder det att veteranen Lloyd, 38 år och 332 dagar gammal, nu tar över Kristine Lillys (38 år och 264 dagar) rekord som landslagets äldsta målskytt genom tiderna. 

– För mig handlar det bara om att vinna matcher, att hjälpa laget. Jag går inte och söker de här rekorden, det är bara en bra påminnelse om hur tacksam jag är över att kunna gå ut på planen. Ingenting har någonsin kommit gratis för mig. Jag har fått förtjäna varje möjlighet, säger Lloyd om rekordet.

Segern innebär att USA nu är obesegrat i 41 raka matcher, den tredje längsta segersviten i landslagets historia.

Sverige möter USA den 21 juli i Tokyo. I OS-gruppen finns även Australien och Nya Zeeland.

KLIPP: Seger om rekordet: ”Det känns helt fantastiskt” (10 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.