Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rikard Norling ny tränare i AIK

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Norling blir ny tränare i AIK fotboll. Det avslöjades på presskonferensen på Friends Arena i dag. ”Helhetskänslan är fantastisk”, säger Rikard Norling.

Sportchef Björn Wesström presenterade den nye tränaren:

– Sveriges bäst bevarade hemlighet – Rikard Norling!

– Rikard har vad som krävs för att bygga vidare det som AIK är i dag, han har god kompetens att leda spelarna vidare, säger Wesström och fortsätter:

– Det känns jävligt bra att ha honom här.

Norling: ”Känslan är fantastisk”

Rikard Norling själv kom in under presskonferensen.

– Väldigt glad över det här, jag har en stark passion för den här klubben och tycker mycket om den. Känns bra att vara ansvarig tränare med betydligt mycket mer erfarenhet och kunskap än vad jag hade när jag var här sist. Helhetskänslan är fantastisk, säger han.

Rikard Norling säger att han ser fram emot att vara tillbaka i allsvenskan.

– Jag får se till att göra ett gott intryck på träningen i dag.

Och han siktar högt:

– Om jag säger att jag säger att vi ska sikta på mitten så är det trist för de som ska titta på oss. Vi gör allt för att vinna. Ett bra läge att åstadkomma det resultat som alla vill ha. Att vinna ett mästerskap.

Norling tränade AIK 2005-2008 och tog upp klubben ur Superettan 2005. Efter att han lämnade klubben tränade han Assyriska i Superettan, för att sedan gå till Malmö FF. Efter det tränade han den norska klubben Brann, där han fick sparken för ett år sedan efter att de åkt ur högsta serien, Tippeligaen.

Experten: Bra för AIK

SVT Sports expert Daniel Nannskog tror att den nya tränaren blir bra för AIK.

– Ser det som bra för klubben. Jag gillar Norling, och fotbollen han står för. Han fick sig en smäll med Brann förra året, men har säkert lärt sig mycket av det. Nu har han rest runt i världen och tittat runt på klubbar. Ibland kan det vara bra, man ser på fotbollen mer utifrån. Det har gjort honom gott.

– Han bjöd på attraktiv fotboll när han var i MFF, AIK kommer må bra av att få in honom, säger Nannskog.

Kontraktet med AIK sträcker sig till 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer