Rikard Norling är klar för IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån.

Rikard Norling till IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping bekräftar att tidigare AIK-tränaren Rikard Norling är klar som ny huvudtränare för klubben.

– Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag, säger Norling till klubbens hemsida.

Tomten kom tidigt till IFK Norrköping 2020.

En dag före julafton är det klart att klubben gjort klart med en ny huvudtränare. Och det är Rikard Norling, som fick sparken från AIK i somras.

Norling har en lång tränarkarriär och är en av svensk fotbolls stora tränarprofiler, med bland annat SM-guld för både AIK och Malmö FF.

Som assisterande tränare får han Mathias Florén, som tillhör klubbens organisation sen tidigare.

Skapa vinnarkultur

IFK Norrköping har de senaste veckorna letat efter en tränare att ersätta managern Jens Gustafsson som nyligen lämnade klubben.

– Vi har särskilt tryckt på egenskaper såsom tydligt ledarskap, hög taktisk kompetens och hög kravställning. Att skapa en vinnarkultur är mycket viktigt nu när IFK de senaste åren systematiskt flyttat fram positionerna i fotbollssverige, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt till klubbens hemsida.

Ska tillhöra toppen

Med Rikard Norling får IFK Norrköping bevisligen en kraft som vet hur det är att vinna. Och Norling själv vill leda klubben till toppen.

– Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag. Min ambition är dels att upprätthålla och vidareutveckla den professionalitet som finns i IFK, dels att tillsammans med klubbens spelare och tränare verka för att IFK fortsätter att tillhöra den absoluta toppen i Sverige och Allsvenskan, säger Rikard Norling.

ARKIV: Norling får sparken från AIK (27 juli 2020)

Rikard Norlings tränarkarriär

1992-93 Brommapojkarna (U)

1994-95 IK Bele

1996-2001 AIK (U, A-ass)

2002-03 Väsby IK

2004 GIF Sundsvall

2005-08 AIK

2010-11 Assyriska FF

2011-13 Malmö FF (SM-guld 2013)

2014-15 SK Brann, Norge

2016-20 AIK (SM-guld 2018)

2020- IFK Norrköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.