River Plate bäst i Sydamerika – slog ärkerivalen

River Plate är Sydamerikas bästa lag. De slog ärkerivalen Boca Juniors med 3-1 och totalt 5-3 i finalen av Copa Libertadores. Stor hjälte blev Juan Quintero som avgjorde matchen med sitt 2-1-mål i förlängningen.

Det blev en dramatisk avslutning i den andra finalmatchen i Copa Libertadores mellan River Plate och Boca Juniors. I den 109:e minuten lyckades Juan Quintero avgöra matchen för River Plate.

– Jag tänkte inte någonting, säger Quintero om sitt mål, enligt ESPN. Camilo (Mayada) passade mig, jag tittade efter en lucka och sen sköt jag, Det var ett fantastiskt mål, som man måste fira.

Annars var det Boca Juniors som tog ledningen när Dario Benedetto runnit igenom på en djupledsboll, fintat bort en försvarare och placerat in 1-0-målet i slutet av den första halvleken.

Båda lagen hade svårt att skapa riktigt heta chanser, men River Plates mål kom med drygt 20 minuter kvar efter att Lucas Pratto fått bollen i straffområdet och kvitterat till 1-1.

Tevez kom in

Matchen gick till förlängning efter att första matchen slutat 2-2. Och väl där drog River Plate det längst strået när Juan Quintero lyckades dunka in bollen via ribban från stillastående läge utanför straffområdet.

Boca Juniors bytte in efter målet in den forne storstjärnan Carlos Tevez, men närmare än en stolpträff kom laget inte, utan istället kunde Gonzalo Martinez fastställa slutresultatet fram till 3-1 i öppet mål.

Matchen sköts upp

Returmötet i Copa Libertadores, Sydamerikas motsvarighet till Champions League, skulle ha spelats för två veckor sedan, men sköts upp sedan supportrar till River Plate attackerat Boca Juniors spelarbuss.

Matchen flyttades istället till Madrid.

Men festen blir inte långvarig. Redan den 18 december spelar laget första matchen i klubblags-VM i Förenade Arabemiraten.

– Vi vill njuta av det här för jag tror inte vi kommer att vinna en ny turnering mot Boca på det här sättet, säger anfallaren Lucas Pratto.