Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

Robin Olsen: ”Vill be om ursäkt till mina lagkamrater, tränare och fans”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev Cagliaris Robin Olsen utvisad efter ett storbråk i mötet med Lecce i Serie A.

Nu ber den svenska landslagsmålvakten om ursäkt.

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag naturligtvis ber om ursäkt för till mina lagkamrater, tränare och fans”, skriver Olsen på Instagram.

Sent i går bad Robin Olsen, som blev utvisad i 2-2-mötet med Lecce, om ursäkt för sitt agerande.

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag naturligtvis ber om ursäkt för. Till mina lagkamrater, mina tränare och våra fans. Jag ville aldrig lämna dem ensamma i den här matchen, vi var riktigt nära tre poäng efter en bra laginsats , skriver han på Instagram och fortsätter:

”Nya matcher kommer och jag kommer göra allt jag kan för att stötta mitt lag, som alltid”.

Här blir Robin Olsen utvisad efter storbråk (25 november)

Det var i den 83:e minuten som bråket bröt ut. Lecce hade just reducerat till 1-2 på straff och Olsen, som var på bollen, tog tag i bollen och sparkade bort den.

Det uppskattades inte av straffläggaren Gianluca Lapadula som var framme och gruffade med Olsen. De båda spelarna puttade hårt på varandra och förstärkte situationen och ramlade ihop på gräset där de tog sig åt ansiktet.

– Olsen tappar huvudet. Det där hör inte hemma på en fotbollsplan, sa den brittiske kommentatorn i C Mores sändning.

Olsen och Lapadula fick båda rött kort och Cagliari, som redan hade en spelare utvisad, orkade inte stå emot. I slutet av matchen kunde Lecce kvittera till 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.