Robin Söder lämnar IFK Göteborg Foto: Bildbyrån

Robin Söder lämnar IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Robin Söder lämnar IFK Göteborg efter säsongen. Det meddelade klubben idag.

– Jag vill från hela IFK Göteborg tacka Robin för hans insatser hos oss, säger sportchefen Pontus Farnerud i ett pressmeddelande.

Efter 272 A-lagsmatcher, elva säsonger, 72 mål och ett cupguld lämnar Robin Söder IFK Göteborg.

Söder debuterade i A-laget 2008 och han blev en stor favorit bland Blåvitts supportrar.

– Att ha spelat i IFK har fostrat mig som människa och har gett mig värderingar som jag för alltid kommer att bära med mig. Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han.

Söder gjorde några säsonger utomlands i Danmark och Belgien men har förutom det spelat hela sin seniorkarriär i Göteborg. På söndag gör han sin sista match på hemmaplan med klubben.

– Jag vill från hela IFK Göteborg tacka Robin för hans insatser hos oss. Robins professionalitet och ambitiösa driv är egenskaper som alla unga fotbollsspelare kan se upp till och som lagkamrater inspireras av. Robin har flertalet gånger i tuffa situationer visat en kärlek till fotbollen och till IFK Göteborg, säger Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.