Roddars första ligamål gav tre poäng

Julia Roddar gjorde i natt sitt första mål i amerikanska NWSL.

Fullträffen gav Washington Spirit segern med 2-1 i mötet med North Carolina Courage.

– Det var jättehäftigt att få göra mitt första mål för Washington Spirit, skriver Roddar i ett meddelande till SVT Sport.

Svenskan Julia Roddar, som har elva a-landskamper på kontot, inledde på bänken när Spirits gästade Courage på bortaplan. 29-åringen byttes in efter halvtidspausen när hennes lag hade ledningen med 1-0.

15 minuter in i den andra halvleken kom dock kvitteringen. Hemmalagets Meredith Speck satte 1-1.

I 70:e minuten klev Roddar fram.

Hon stod redo på en andraboll efter en hörna och drog tjusigt till direkt på volley. Bollen letade sig, efter gräset, in bakom Courage-målvakten Casey Murphy. Målet blev avgörande och Spirit vann med 2-1.

– Det var jättehäftigt att få göra mitt första mål för Washington Spirit, allra helst nu när det står så mycket på spel, skriver hon i ett meddelande till SVT Sport.

Segern gör att Roddars gäng kliver upp på en tredjeplats i NWSL.

Spirit ställs mot Reign i nästa omgång – och Roddar menar att huvudstadslaget nu blickar mot slutspelet.

– Nu är det fullt fokus på att ta oss vidare till slutspelet.