Fridolina Rolfö har åkt på ännu en smäll. Wolfsburgspelaren tvingas vila i sex veckor. Foto: Bildbyrån.

Rolfö efter senaste smällen: borta i sex veckor

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö togs inte ut till landskampen mot USA efter skada. Nu kommer Wolfsburg med beskedet att landslagsspelaren blir borta i sex veckor med en fotskada.

– Tyvärr kommer jag inte stå på planen de närmaste veckorna. Såklart väldigt tungt när man precis hittat formen och kroppen känns bra, säger Rolfö till SVT Sport.

Det var i Wolfsburgs match mot Frankfurt, där Rolfö gjorde 1-0-målet i 3-0-segern, i söndags som Rolfö åkte på en smäll mot höger fot i slutet av matchen. Det har nu visat sig vara en ligamentskada.

Rolfö blev även skadad i bronsmatchen mot England i VM. Då var det vänster fot som fick ta smällen, något hon gick på kryckor för en tid.

Dagens besked innebär att Rolf missar minst fyra matcher i Bundesliga där Wolfsburg inlett med sju raka segrar och har 29-2 i målskillnad. Svenskan kommer även att missa Champions League-returen i åttondelen mot Twente i slutet av oktober. Där är dock avancemanget till kvartsfinalen så gott som klart efter 6-0 i första matchen på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet