Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fridolina Rolfö för Barcelona. Foto: Bildbyrån

Rolfö inför CL-finalen: ”En revansch för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona är regerande mästare – men Lyon har flest titlar.

I morgon möts de två storlagen i Champions League-finalen och Barcastjärnan Fridolina Rolfö har siktet inställt på pokalen.

– Jag har förlorat en final mot Lyon så det är en revansch för mig, säger Rolfö till SVT Sport.

Senast Rolfö stod i en CL-final var det i Wolfsburgtröjan och då fick hon se sig besegrad av just Lyon. När hennes Barcelona nu möter det franska laget får både hon och klubben chans på revansch.

– Det ska bli superroligt. Det är en revansch för mig, men även för laget som för några år sedan åkte på storstryk i en final mot Lyon. Det är en match som kommer innebära revansch, så vi ser otroligt mycket fram emot de här, säger Rolfö.

Dominerat spanska ligan

Barcelona har vunnit Champions League två gånger tidigare. De vann 2019 och är även regerande mästare då de vann 2021. Segrarna ger en viss trygghet – samtidigt vet de att de ställs mot tuffast möjliga motstånd.

– Vi går in som favoriter den här matchen efter att vi haft en så bra säsong. Så vi har pressen på vår sida men samtidigt vet vi att Lyon är ett otroligt bra fotbollslag. Vi behöver förbereda oss på bästa möjliga sätt och det kommer krävas mycket från vår sida för att vinna den här matchen, säger hon.

Barcelona kommer från ett toppsäsong. De dominerade den spanska ligan där de vann 24 raka matcher och tog hem ligatiteln med sex omgångar kvar.

– Vi tar med oss det här självförtroendet. Vi är obesegrade i ligan och har gjort det bra i Champions League så vi går in med ett jättestort självförtroende. Vi har tron på varandra och vi vet vad vi är kapabla till att göra när vi är på den högsta nivån, säger Rolfö.

”Siktet är inställt”

Den svenska landslagsstjärnan, född i Kungsbacka, går nu in i sin andra CL-final i karriären. Denna gång i den röd-blå tröjan och representerar en av världens bästa klubbar.

– Det är något unikt, jag njuter av att vara här varje dag och jag känner att det är så lärorikt att få vara i den här miljön och utvecklas hela tiden. Det är en miljö som jag trivs väldigt bra att vara i, säger hon.

I morgon ska Barcelona försvara titeln och Rolfö har chansen att vinna Champions League för första gången i sin karriär.

– Det är något som jag har velat väldigt länge – att vinna en Champions League-final. Siktet är inställt och förhoppningsvis kan vi lyfta den där pokalen i slutet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.