Fridolina Rolfö står över morgondagens landskamp mot Sydafrika. Foto: Bildbyrån

Rolfö och Musovic avstår matchen mot Sydafrika

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon spelar Sveriges damer årets första landskamp mot Sydafrika. Men det blir utan Fridolina Rolfö och Zecira Musovic, som står över på grund av skada.

Anfallsspelaren Fridolina Rolfö har haft problem med en mindre muskelskada i låret. Och även om skadan i princip bedöms som läkt, vill staben ta det säkra före det osäkra. Därför avstår Rolfö morgondagens landskamp mot Sydafrika.

– Funktion och uthållighet finns där men vi vill skapa en ännu bättre säkerhetsmarginal för Fridolina framåt, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi på fotbollsförbundets hemsida.

Damlandslaget i fotboll

Även målvakten Zecira Musovic missar morgondagens match på grund av en fraktur i ena fingret.

– Hon har tränat med ett specialskydd för att skydda fingret men känner sig begränsad i sitt målvaktsspel, säger Houman Ebrahimi.

Sedan tidigare var det klart att Lina Hurtig står över matchen.

Landslaget är just nu på läger i Kapstaden. Tisdagens match mot Sydafrika blir årets första landskamp och förhoppningsvis ett första styrkebesked inför VM i Frankrike om fem månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet