Fridolina Rolfö. Foto: Bildbyrån.

Rolfö tillbaka när Wolfsburg besegrade Bayern i cupen

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö har gjort comeback efter fotskadan.

I dag fick Wolfsburgs-anfallaren en halvtimme på planen när laget besegrade Bayern München i cupspelet.

Den 20 oktober åkte Fridolina Rolfö på en fotskada när hennes Wolfsburg besegrade Frankfurt med 3-0. Då sa rapporten att hon skulle bli borta i sex veckor.

Fridolina Rolfö togs därför heller inte ut till landskampen mot USA. Men 25-åringen verkar ha bra läkkött.

Anfallaren blev i dag inbytt med en halvtimme kvar i Wolsburgs cupmöte mot Bayern München (hennes förra klubb) på bortaplan, vid ställningen 1-1.

Svenskan hamnade inte själv i målprotokollet, men var en bidragande orsak till att laget vann med 3-1 och avancerade till kvartsfinal i den tyska cupen.

– Det kändes väldigt skönt. Kul att vinna och vara tillbaka på planen. Såklart känslosamt att vara tillbaka i Bayern som är mitt gamla hem. Men just nu glädjer jag mig åt att vi har tagit oss vidare till kvartsfinal, säger Rolfö till SVT Sport.

Hedvig Lindahl stod hela matchen för Wolfsburg medan Bayerns Amanda Ilestedt, som även hon varit skadad, började på bänken men fick några minuter på slutet.

ARKIV: Succéinhopp av Rolf i Champions League (10 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.