Två av Romas kämpar, Daniele De Rossi och Alessandro Florenzi, i vild glädje efter en makalös vändning mot spanska storklubben Barcelona. Foto: Bildbyrån.

Romas chock gav eko i fotbollsvärlden

Uppdaterad
Publicerad

Att Roma slog ut spanska storlaget Barcelona i Champions League kom som en stor överraskning för många. Reaktionerna som kom efter den sensationella vändningen var däremot att vänta – och reaktionerna var många.

Det var inte mycket som talade för att italienska Roma skulle lyckas vända mot Barcelona och gå vidare till semifinal i Champions League.

Men det hände – tränaren Eusebio Di Francescos trupp vann returmötet på Stadio Olimpico med 3–0 och gick vidare efter totalt 4–4 och fler bortamål.

Reaktionerna lät inte vänta på sig när slutsignalen hade ljudit.

Nedanstående tweet från Romas officiella Twitterkonto var ganska talande för hur den makalösa vändningen upplevdes:

tweet

Och som de firade!

tweet

Och firandet som ägde rum i Romas omklädningsrum hamnade även det på sociala medier:

tweet

Spanska Mundo Deportivo om Barcelonas fall i Rom

Romas president James Pallotta passade på att fira med ett dopp i fontänen

tweet

Italienska Corriere dello Sport om ”mytiska Roma”

Italienska La Gazetta dello Sport skriver om de Romas, de gulröda, historiska vändning – ”Kungligt”

Den 13 april lottas semifinalsmatcherna i Champions League.

Roma och Liverpool är klara för semifinalspel. Det återstår att se vilka andra två lag som går vidare till semifinal. Ikväll är det avgörande kvartsfinaler och returmöten mellan Bayern München och Sevilla samt Real Madrid och Juventus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.