Claudio Ranieri och Robin Olsen. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Romas tränare: ”Olsen håller sig lite för sig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen satt på bänken i gårdagens match 2-2-match mot Fiorentina. På presskonferensen efter matchen fick tränaren Claudio Ranieri en fråga om målvaktssituationen.

– Olsen är en kille som håller sig lite för sig själv, han säger inte mycket. Jag försökte förstå vad som inte fungerade redan före matchen mot Napoli. Men med tanke på insatserna valde jag att ge Mirante chansen och han svarade bra, sade tränaren enligt Fotbollskanalen.

Det var alltså den 35-åriga veteranen Antonio Mirante som ersatte Robin Olsen mellan stolparna. Matchen var hans femte i Roma sedan han kom till klubben sommaren 2018.

I tidningarna La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport fick Mirante betyget 6,5, enligt Fotbollskanalen. Det kan man jämföra med Olsens medelbetyg i Gazzetta dello Sport den här säsongen som ligger på 6,01. 

Roma ligger just nu sjua i Serie A, med fyra poäng upp till fjärdeplatsen som innebär en plats i nästa säsongs Champions League.

Serie A

AS Roma logo

AS Roma

2 - 2

Fiorentina logo

Fiorentina

Stadio Olimpico, Rom
Publik: 30123
Domare: Davide Massa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.