Ronaldinho släppt ur husarrest

Uppdaterad
Publicerad

Pensionerade fotbollsstjärnan Ronaldinho blev i går släppt ur sin husarrest som han suttit i sedan han blev gripen i Paraguay för att ha använt ett falskt pass. Ronaldinho har varit frihetsberövad sedan 6 mars.

Det var i mars som Ronaldinho tillsammans med sin bror skulle resa till Paraguay för att lansera en bok och ett onlinecasino.  Men de greps vid gränsen för att ha använt falska pass. Ronaldinhos advokat hävdade att de fått passen av en ”lokal sponsor”.

Den gamle Barcelona-anfallaren satt först i häkte i en månad och har sedan dess fått sitta i husarrest på ett hotell.

– Vi blev väldigt överraskade när vi fick höra att dokumenten inte var lagliga. Sedan dess har vår intention varit att samarbeta med rättsväsendet för att få klarhet i fakta,  sa han i april i en intervju med paraguayanska tv-kanalen ABC Color.

– Vi hoppas att vi komma ur den här situationen så snart som möjligt, sa han.

Så snart som möjligt blev till slut fem och en halv månad.

Enligt Reuters har nu alltså en paraguyansk domare bestämt att släppa Ronaldinho, som nu kan återvända till Brasilien.

Kravet är dock att han ska betala böter på 90 000 dollar, nästan 800 000 kronor, som ska ges till en välgörenhetsorganisation.

KLIPP: Ronaldinho – från världsbäst till fängelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.