Cristiano Ronaldo inför en match i Champions League. Foto: Bildbyrån

Ronaldo: Avskriv våldtäktsfallet eller ta beslut om förlikning

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldos jurister har bett en domare i Las Vegas att antingen helt avskriva våldtäktsfallet, där han anklagades för att ha våldtagit kvinnan Kathryn Mayorga i Las Vegas 2009, eller att ta beslut om förlikning bakom stängda dörrar. Det står sedan tidigare klart att Ronaldo inte åtalas för våldtäkt.

”Mr. Ronaldo har alltid hållit fast vid att det var ett ömsesidigt möte”, kan man enligt nyhetsbyrån AP läsa i dokumenten där Ronaldos jurister anhåller om att fallet ska avskrivas.

På samma gång har man också ansökt om förlikningssamtal utanför rättssalen.

Sedan tidigare står det klart att Ronaldo inte åtalas för våldtäkt.

Redan 2010 ska Ronaldos advokater ha tecknat ett avtal med den utsatta kvinnan där den då 24-åriga modellen fick 375 000 dollar mot att aldrig berätta någonting om anklagelserna mot Ronaldo eller yppa något om avtalet med superstjärnan.

Sedan har man lämnat in en stämningsansökan som består av elva påstådda brott, bland annat våldtäkt, bedrägeri och avtalsbrott. Mayorga stämmer Cristiano Ronaldo på minst 200 000 dollar. Mayorgas jurister menar att man aldrig har brutit avtalet med Ronaldo medan fotbollsspelarens jurister menar att Mayorgas rättegångsprocess används för att smutsa ner Ronaldos rykte.

Cristiano Ronaldo själv har hela tiden förnekat alla anklagelser om våldtäkt.

Arkiv: Anklagelserna mot Cristiano Ronaldo (24 juli 2019).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.