Ronaldo tillbringade coronapandemin i karantän hemma på Maderia. Nu är han tillbaka i Turin för att förbereda sig inför Juventus avslutning i Serie A. Foto: TT

Ronaldo första fotbollsspelare att tjäna över en miljard dollar

Uppdaterad
Publicerad

Juventus Cristiano Ronaldo blev första fotbollsspelare att passera milstolpen en miljard dollar i inspelade pengar. Det är en bit över nio miljarder svenska kronor.

Det är Forbes, som presenterat listor i rasande takt den senaste tiden, som i dag kommit fram till CR7, som är portugisens varumärke.

Ronaldo tjänade senaste året 105 miljoner dollar, drygt 900 miljoner kronor, med lön och reklaminkomster innan skatten var dragen.

Woods förbi milstolpen redan 2009

35-åringen, som tjänat ihop sina pengar under 17 år som proffs, är den tredje idrottsmannen att passera milstolpen en miljard dollar. Golfaren Tiger Woods gjorde det redan 2009 och boxaren Floyd Mayweather 2017.

Populäre Ronaldo följs av minst 427 miljoner människor på sina sociala konton. Bara av sko- och klädesjätten Nike får Ronaldo 180 miljoner kronor årligen och pengarna kommer att fortsätta att strömma in. Han har som tredje idrottsman, efter Michael Jordan och LeBron James, ett livstidskontrakt med det amerikanska företaget.

Ronaldos ständige rival, Barcelonas Leo Messi, beräknas passera en miljard dollar nästa år.

ARKIV: Här sparkar Ronaldo fotbolll – i basketkorgen 27/5 2020

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här sparkar Ronaldo fotbollen – i basketkorgen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer