Cristiano Ronaldo var på målhumör i comebacken. Foto: Bildbyrån

Ronaldo tvåmålskytt i comebacken efter covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo gjorde som han brukar när han gjorde comeback efter sitt nästan tre veckor långa coronauppehåll. I Juventus 4-1-vinst mot Spezia gjorde portugisen två mål som inhoppare.

Det var inför Portugals möte med Sverige i Nations League den 14 oktober som världsstjärnan Cristiano Ronaldo bekräftades ha testats positiv för covid-19. Han missade därmed mötet med Blågult och har varit saknad i ett knackigt spelande Juventus sedan dess.

För två dagar sedan bekräftade Juventus att Cristiano Ronaldo var frisk från covid-19, och under söndagen var han tillbaka i Juventus matchtrupp efter nästan tre veckor.

Han började på bänken borta mot Spezia, precis som svenske Dejan Kulusevski.

Mål efter tre minuter

I matchminut 56 byttes Ronaldo in på planen. Tre minuter senare hade han gjort 2-1 för Juventus. Som grädde på moset satte han även 4-1 på straff i 77:e minuten, med en vacker chip.

Kulusevski byttes in i samband med straffen men lämnade matchen mållös. Juventus är fortsatt fyra poäng bakom ettan Milan i tabellen.

Ronaldo har nu gjort fem mål i Serie A, två färre är Zlatan Ibrahimovic som avgjorde för Milan mot Udinese tidigare i dag med en cykelspark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.