Cristiano Ronaldo stängs av i två matcher. Foto: Twitter/TT

Ronaldo stängs av två matcher – i nästa klubb

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo är på jakt efter en ny klubb efter att Manchester United i går brutit kontraktet med fotbollsstjärnan.

När portugisen väl hittat en ny klubbadress, oavsett var i världen, får han dock vänta med debuten.

Ronaldo har nämligen stängts av i två matcher och dömts till motsvarande närmare 632 000 kronor i böter för att ha slagit en mobiltelefon ur en supporters hand efter en Premier League-match mot Everton förra säsongen.

”En oberoende tillsynsmyndighet fann under ett senare förhör att hans uppträdande var både olämpligt och våldsamt, och beslutade om denna påföljd”, säger det engelska fotbollsförbundet, FA, i ett uttalande.

Avstängningen kommer att följa med Ronaldo till nästa klubb, oavsett i vilket land denna har sin hemvist. Däremot påverkas inte stjärnans medverkan i VM eller i klubblagsturneringar som Champions League.

MER RONALDO: Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United – en väntad och bra lösning, menar SVT:s expert Glenn Strömberg. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.