Wayne Rooney lämnar Manchester United för Everton. Foto: Bildbyrån

Rooney tillbaka i Everton

Uppdaterad
Publicerad

Wayne Rooney är tillbaka i Everton.

Han har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben han lämnade för Manchester United 2004.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger han.

Den brittiska fotbollsikonen har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben han lämnade när han gick till Manchester United 2004.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Jag är taggad, kan inte vänta på att få träffa killarna, komma in i träning och spela. Jag är extatisk – jag kan inte vänta på att få spela igen, säger Rooney till klubbens hemsida.

Sa till agenten: ”Gör det möjligt”

– Som jag sagt de senaste åren om ifall jag skulle lämna Manchester United. Det är bara Everton och Manchester United jag skulle spela för, jag skulle aldrig spela för någon annan Premier League-klubb, säger han.

– Så fort jag hörde att Everton var intresserade och ville signa mig gjorde jag min agent uppmärksam om det. ”Gå och snacka med dem, gör det möjligt. Det är dit jag vill gå”.

”Glad han bestämt sig för att komma hem”

Rooney gjorde 77 matcher för Everton och stod för 17 mål mellan 2002 när han gjorde sin Premier League-debut som 16-åring innan han lämnade för United för 13 år sedan, 2004.

– Wayne har visat mig ambitionen och vinnarmentaliteten vi behöver. Han vet hur man vinner titlar och jag är väldigt glad att han bestämt sig för att komma hem, säger Evertontränaren Ronald Koeman.

rooneytweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.