Rosenberg säkrade säsongens första trepoängare

Markus Rosenberg var inblandad i Malmös båda mål när de tog första segern för säsongen hemma mot Östersund. Malmö vann med 2–0.

– Jag lovade dottern mål så det var tur att jag höll det, säger Rosenberg till C More.

Markus Rosenberg var tillbaka i startelvan efter skada och han var inblandad i Malmös båda mål hemma mot Östersund.

– Det kändes bra i dag så det är klart det är skönt att vi vinner när man är tillbaka, säger han till C More.

I första halvleken tog Malmö ledningen när Rosenberg rutinerat tittade upp från högerkanten och hittade ensam Marcus Antsson framför mål. 1–0 Malmö i den 32:a minuten.

Så i början av den andra halvlek kom också 2–0 för hemmalaget.  Återigen Markus Rosenberg, men den här gången på egen hand.  Anders Bleg Christiansen serverade Rosenberg som fått mycket yta framför mål. 36-åringen som fick göra sin 57:e fullträffen i Allsvenskan framför dotterns barnkalas.

– Banakalas exakt. Dottern fyllde nio. Jag lovade henne mål så det var tur att jag höll det, säger han

Malmös första seger för säsongen som bara fått med sig en poäng från de två första omgångarna.

– Det behövde vi, kan man väl lugnt säga, säger Rosenberg.

– Klart att vi inte är nöjda men en poäng på två matcher var inte rättvist heller.