Rosengård vann toppmötet med enorma 9-0

Guldfavoriten Rosengård slutade tvåa förra säsongen. I kväll mötte man Eskilstuna som var trea förra året. Det förmodat tidiga toppmötet slutade med en enorm kross. Rosengård vann med 9-0.

– Ja, vad ska man säga? säger Eskilstunatränaren Jonas Björkgren.

Även om resultatet sticker ut så var det i underkant. Rosengård brände mycket mellan målen. Eskilstuna hade en ribbträff. Det var allt.

Redan i den andra minuten spräckte Rosengård nollan. Anja Mittag sprang på en djupledsboll och när Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg tvekade hann tyskan först och slog in bollen.

Blott två minuter senare fick den danska stjärnan Sanne Troelsgaard bollen i straffområdet och drog till direkt för 2-0.

– Vi hade återigen en nykomponerad backlinje och vi hade väl behövt några minuter för att sätta den, säger en sammanbiten Jonas Björkgren till TT.

Efter en kvart föll Mittag väldigt lätt och fick med sig en straff. Caroline Seger gick fram och sköt bollen i mål via ribban, 3-0.

Brown åkte på en smäll – kom in och gjorde 4-0

Efter en dryg halvtimme drog Troelsgaard iväg ett inlägg från höger och Fiona Brown hoppade upp, sökte bollen med bra tajming, och nickade in 4-0. Strax innan hade Brown varit inblandad i en tuff kollision och fick behandling under ett par minuter. Hon fick även gå av planen ett tag.

Andra halvlek fortsatte som den första. Inbytta Lisa-Marie Utland spelade in bollen från höger direkt på foten till Anja Mittag som slog in 5-0. Några minuter senare bröt Mittag fram från vänster och avlossade ett skott som Lundberg inte kunde hålla. 6-0 var ett faktum innan ens en timme spelats.

Boll i ribban för Eskilstuna

Efter att Mimmi Larsson haft en boll i ribban för Eskilstuna gjorde Sanne Troelsgaard 7-0. Eskilstuna fick inte bort bollen och på tredje chansen kunde danskan lätt göra mål. Kaos i Eskilstunas försvar.

Troelsgaard spelade in bollen till Utland från vänster. Utland höll sig framme och satte dit yttersidan av högerfoten för 8-0. Anja Mittag lyfte in 9-0 med en utsökt fin bredsida från högerkanten. Bollen seglade vackert i mål i en fin båge.

Eskilstuna var trea förra året men har i år inlett med tre raka förluster.