Bennison hjälte då Rosengård vann toppmötet

Rosengård rycker i toppen av damallsvenskan. Den 18-åriga jättetalangen Hanna Bennison gjorde segermålet då Malmölaget vann över Häcken med 2-0.

– Det var en väldigt viktig match, jätteskönt att få det försprånget, säger Bennison till Aftonbladet.

Hanna Bennison har sällan fått vara med i startuppställningen den här säsongen, men när hon idag fick chansen i seriefinalen mellan hennes Rosengård och Häcken så tog hon den verkligen.

I första halvlek imponerade hon med flera fina aktioner och tio minuter in i den andra kom fullträffen.

Anna Anvegård hittade Bennison med en fin passning och då satte 18-åringen kyligt in bollen i mål.

– Jag hann inte tänka så mycket, jag kom i hög fart och fick en perfekt passning av Anna. Det var bara att lägga in den, det går på ren automatik, säger Bennison.

KLIPP: Här bjuder Bennison på en tunnel

Det såg länge ut att bli matchens enda mål, men med några minuter kvar att spela gjorde nyförvärvet Stefanie Sanders 2-0 för Rosengård.

Segern innebär att Rosengård leder damallsvenskan med åtta poäng ner till just Häcken. Med tio matcher spelade är man fortsatt obesegrade.