Se drömmålet av Rosengårds Olivia Holdt. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Rosengård föll hemma mot Linköping – trots drömmålet

Olivia Holdt, 22, gjorde mål från halva plan.

Ändå förlorade Rosengård hemma mot Linköping med 3–1.

– Just nu spelar målet ingen roll, säger Holdt till SVT Sport.

Linköping fortsätter att imponera i damallsvenskan. I kväll plockade tabelltvåan en ny seger borta mot regerande mästaren Rosengård. Bortalaget tog ledningen i den 18:e minuten genom Yuka Momiki.

Rosengårds kvittering stack dock ut.

Olivia Holdt nosade upp en slarvig passning vid mittplan innan hon avlossade ett skott. Bollen seglade över Cajsa Andersson och 1–1 var ett faktum.

– Jag var rätt så säker. Jag försökte göra något liknande efter fem minuter. Sen såg jag att hon (Andersson) var ute igen och då tänkte jag att jag kunde göra det bättre, säger Holdt till SVT Sport.

”Det är skit”

Men Linköping reste sig och återtog ledningen redan efter tre minuter. Cornelia Kapocs skickade in 2–1, innan Michelle De Jongh fastställde slutresultatet (3–1) i den andra halvleken.

– Det är jättefrusterande. Just nu tänker man att det är skit och jättejobbigt. Det är bara besvikelse, säger Olivia Holdt.

Det här var sista matchen för lagen innan sommarens världsmästerskap i Australien och Nya Zeeland. I Rosengård fanns inte VM-uttagna Caroline Seger med i matchtruppen mot Linköping.

Se Olivia Holdts drömmål i spelaren ovan.