Rosengård vann – Mittag nådde milstolpe

Trots tuffa tider i damallsvenskan var rumänska Olimpia Cluj inga problem för FC Rosengård i Champions League. På hemmaplan vann de med 4-0 och sammanlagt blev det 5-0 – och Anja Mittag blev historisk målskytt.

– Jag har väntat länge på att göra mitt 50:e mål, säger Mittag till SVT Sport.

I minut 37 blev tyskan Anja Mittag historisk då hon blev den första på damsidan att nå 50 mål i Champions League.

Hon gjorde ett snygg volleymål på passning av Ella Masar.

Tweet

”Viktigt för självförtroendet”

Knappa 20 minuter in i andra halvlek drygade Iva Landeka ut ledningen, assisterad av Sanne Troelsgaard.

3-0 satte Hanna Folkesson efter ett passivt agerande av Clujförsvaret och spiken i kistan nickade Glódis Viggósdóttir in.

– Det här är jätteviktigt. Varje seger är viktig för vårt självförtroende. Jag hoppas vi kan fortsätta på samma sätt i ligan just nu, säger Mittag.

Vilka Rosengård får möta i åttondelen lottas på måndag i schweiziska Nyon.

Toppmålskyttar i Champions League

Främsta målskyttar i Champions League sedan 2001:

50 mål: Anja Mittag, Tyskland (Turbine Potsdam, Rosengård, Paris Saint-Germain och Wolfsburg).

48 mål: Conny Pohlers, Tyskland (Turbine Potsdam, Frankfurt och Wolfsburg).

46 mål: Marta, Brasilien (Umeå, Tyresö och Rosengård).

42 mål: Lotta Schelin, Sverige (Lyon och Rosengård).

40 mål: Nina Burger, Österrike (Neulengbach).

39 mål: Hanna Ljungberg, Sverige (Umeå).

38 mål: Camille Abily, Frankrike (Montpellier och Lyon) och Inka Grings, Tyskland (Duisburg och Zürich).

34 mål: Margrét Lára Vidarsdóttir, Island (Valur Reykjavik och Turbine Potsdam).

33 mål: Eugénie Le Sommer, Frankrike (Lyon).

Källa: Uefa.com

Champions League

Lag som är klara för åttondelsfinal: Linköping, Rosengård, Stjarnan, Wolfsburg, Sparta Prag, LSK Kvinner, Montpellier, Linköping, Barcelona, Lyon, Slavia Prag, Chelsea, Gintra, Fiorentina, Brescia.

12 oktober: 16-delsfinal, match 2: Manchester City–St Pölten, Glasgow City–Biik-Kazygurt.

16 oktober: Lottning av åttondelsfinaler.

8–9/15–16 november: Åttondelsfinaler.

24 november: Lottning av kvarts- och semifinaler.

21–22/28–29 mars: Kvartsfinaler.