SVT-experterna Daniel Nannskog och Frida Östberg. Foto: SVT

Experterna: ”Målvakten ska inte lägga ut den där”

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstag fällde Piteå mot Rosengård. En utrullning från målvakten Cajsa Andersson till June Pedersen och en dålig tillbakapass senare så hade Anja Mittag gjort 1-0.
Jag tycker Cajsa Andersson måste titta upp och slå en längre boll. Man har inte råd att bjuda på såna här lägen, säger Daniel Nannskog.

SVT Sports båda experter var eniga efter toppmötet mellan Rosengård och Piteå. Misstaget som fällde Piteå i toppmötet var mer ett målvaktsmisstag än ett misstag från June Pedersen.

Situationen som föranledde målet var ett utkast från målvakten Cajsa Andersson, ut till backen June Perdersen, vars passning tillbaka till Andersson blev för kort och Mittag kunde tåa in 1-0 som blev slutresultatet.

– Ta inte den där korta och sätt Pedersen i den här situationen. Då blir det ett dåligt tillbakaspel också. Här gäller det att ta de smarta besluten, här tycker jag Cajsa Andersson måste titta upp och slå en längre boll, säger Daniel Nannskog. Man har inte råd att bjuda på såna här lägen.

Frida Östberg är inne på samma linje.

”Det är sådant som hände”

– Jag kan känna att det är bra att man vågar spela ut. Sedan blir det stressat och ett dåligt tillbakaspel. När man rullar ut så ska det vara helt rent i mitten, annars, annvänd kanterna.

Piteås tränare Stellan Carlsson försvarar sin spelare.

– Det är sådant som händer i fotboll och som man inte kan planera för. Hon var naturligtvis jättebesviken. Det blir ju så när man är inblandad i en sådan situation, säger Piteåtränaren Stellan Carlsson och fortsätter:

– Vi ska damma av det, både hon och vi som lag, och så ska vi se till att vara laddade till på lördag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.