Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Rosengård vann på hemmaplan mot Piteå. Foto: Bildbyrån

Seger räddade tre poäng

Jelena Čanković fick chansen från straffpunkten.

Men Piteås Guro Pettersen räddade.

Trots det vann Rosengård med 1-0.

Inför matchen mot Piteå hade Rosengård vunnit samtliga matcher för den här säsongen. Och Malmölaget tog tre poäng även i dag.

Rosengård som toppar tabellen var starkast från start. Chanserna var många, men det var först i den 37:e minuten som lagkapten Caroline Seger petade in 1-0.

Piteås målvakt räddade straff

Storfavoriterna pressade högt, men Piteå stod på sig.

Norska Guro Pettersen i Piteåmålet åkte på en del smällar. Men det var inte bara därför hon stod i händelsernas centrum.

I den 27:e matchminuten drogs Mimmi Larsson ned i boxen – och fram klev Jelena Čanković som sköt bollen i det nedre vänstra hörnet. Men där var norskan och räddade.

Piteå har släppt in flest mål

Piteå bjöd på flera lägen när Rosengårds dominans fortsatte i den andra halvleken. Men det blev otroligt svårt för hemmalaget att utöka ledning då Pettersen stod emot. Norskan blev utsedd till matchens lirare för Piteås del.

Rosengård fortsätter att briljera, och toppar tabellen. Piteå har släppt in flest mål för säsongen hittills, och tog i dag sin femte förlust på sex omgångar.