Sanne Troelsgaard blev stor cuphjälte med matchens enda mål. Foto: Bildbyrån.

Rosengård svenska cupmästare – för tredje året i rad

Rosengård besegrade Linköping med 1-0 i Svenska cupen. Sanne Troelsgaard blev cuphjälte när hon i den 62:a minuten slog in matchens enda mål – och förde sitt lag till seger för tredje året i rad.

– Det är lite magiskt. Det kändes jättebra, säger Sanne Troelsgaard till TV12.

De regerande mästarna Rosengård kan titulera sig svenska cupmästare för tredje året i rad – efter seger mot Linköping med 1-0.

Men segern satt långt inne.

Troelsgaard frälste

Rosengård och Linköping gjorde upp om cuptiteln för fjärde året i rad. Och det gick inte att miste på rivaliteten mellan lagen.

Det var en första halvlek där båda lagen spelade ganska avvaktande. Men Rosengård var ändå närmast att ta ledningen.

Anja Mittag låg bakom det mesta men hemmalaget kom inte närmare än ribbträff efter en vass hörna. I den andra halvleken tog Rosengård alltmer över matchen, mycket tack vare ett mer samlat spel.

– Vi är bra på att vinna fysiska dueller och hemmapubliken hjälpte, säger Troelsgaard till TV12.

Men till slut höll sig danskan Sanne Troelsgaard väl framme i den 62:a minuten och nickade in matchens enda mål.

– Jag har två stora chanser som jag missade. Men till slut fick jag in ett mål, säger Troelsgaard.