Hanna Andersson lämnar Piteå för Rosengård. Foto: Bildbyrån

Hanna Andersson lämnar Piteå för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Andersson är klar för Rosengård. Hon lämnar Piteå efter två och ett halvt år.

– Jag känner mig otroligt glad och hedrad att få chansen att spela för en så stor klubb i Sverige, säger hon i ett pressmeddelande.

21-åringen har skrivit ett kontrakt med Malmöklubben över sommaren 2026. 

– Hanna är en hårt jobbande spelare som kan springa i oändlighet och är väldigt lojal till den rollen hon får. Vi har följt henne under en längre tid och i år har hon verkligen tagit kliv i sin utveckling, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Rosengård har haft en tung säsongsinledning och ligger inför omstarten på en femteplats, fem poäng bakom Piteå som i sin tur endast är ett poäng från andraplatsen. Nyförvärvet Andersson såg till att Rosengård tappade poäng redan i tabellens första omgång när hon i slutminuterna tryckte in en boll mot sina nya lagkamrater.

Rosengårds övergångar sommaren 2023

Ut: Teagan Micah (Liverpool), Gina Chmielinski (Napoli), Cajsa Rubensson (lån till Vittsjö), Bianca Schmidt, Somea Polozen (lån Trelleborg).

In: Eartha Cumings (Liverpool), Mai Kadowaki (Tokyo University), Disa Hellwig (uppflyttad), Athinna Persson Lundgren (tillbaka från lån Örebro), Hanna Andersson (Piteå).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.