Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger om hoten mot en Rosengård-spelare. Foto: Bildbyrån

Rosengårdsspelarna om hoten: ”Klart att det påverkar oss alla”

Uppdaterad
Publicerad

Inför matchen mot Djurgården i fredags utsattes en Rosengård-spelare för hot.

En otäck situation som ändå har gjort gruppen mer sammansvetsade, enligt spelarna.

– Vi har bara blivit starkare av det, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Nyheten om att en Rosengård-spelare utsatts för hot fick stor plats i flödet under helgen. Spelarna genomförde matchen mot Djurgården och tog under måndagen sin sjätte raka seger i damallsvenskan.

– Supertråkig och tuff situation för oss alla och spelaren det handlar om. Jättefint hur vi stöttar varandra och hur klubben har hanterat det. Vi känner oss trygga, säger Olivia Schough till SVT Sport och fortsätter:

– Vi har bara blivit starkare av det. En bra sammanhållning sedan start och den blir bara ännu starkare när något sådant här händer. Klart att vi är skärrade men det känns som att vi har det under kontroll.

Seger: ”Vi står enade”

Lagkaptenen Caroline Seger instämmer:

– Vi står enade och det tycker jag att vi har bevisat nu i två matcher. Det är klart att det påverkar oss alla. De goda krafterna måste vinna. Det är där vi är som lag också och vi var väldigt överens om att visa det genom att stötta den spelaren och spela fotboll.

FC Rosengård toppar damallsvenskan med sex vinster på de sex inledande matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.