Sanne Troelsgaard och Rosengård kan säkra SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Sanne Troelsgaard inför guldstriden: ”Vill inte återuppleva känslorna”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året tappade Rosengård SM-titeln i oktober.

I år kan samma höstmånad skimra av guld – redan på söndag kan Malmöklubben vinna damallsvenskan.

– Jag vill inte återuppleva känslorna från förra hösten, säger stjärnan Sanne Troelsgaard.

Med fem poäng till godo ner till tabelltvåan Häcken – det regerande mästarlaget – och tre omgångar kvar att spela är förutsättningarna enkla.

Om Häcken tappar poäng hemma mot AIK och Rosengård vinner borta mot Piteå är Kronprinsessan Victorias pokal i hamn för Malmöklubben.

– Men vi kan inte tänka på vad som händer mellan Häcken och AIK. Vi kan bara fokusera på oss själva och att vinna mot Piteå, säger Rosengårds Sanne Troelsgaard.

Häcken vann i fjol

När oktober månad nalkades i fjol var Rosengård i serieledning med tre poäng ner till Häcken när det återstod sju omgångar. Då tog skånskorna blott tre poäng på fyra matcher och Häcken rusade förbi.

– Det var några matcher där vi tappade allt. Jag tror att vi lärde oss att vi ska ta en match i taget. Vi kan inte tänka på vad som händer om tre matcher. Jag tror också att det stärkte oss mentalt, säger Troelsgaard.

Häcken vann visserligen hemma mot Rosengård i början av oktober (2–0), men Hisingslaget har sedan dess åkt på två tunga förluster i Champions League och spelat oavgjort mot Vittsjö.

AIK är nästjumbo i allsvenskan – kan de ta poäng av Häcken?

– Ja, jag tror att alla lag kan slå varandra. Det beror på vilken inställning man har. Nu har ju Häcken haft det lite jobbigt, de har ju spelat i Champions League de senaste två veckorna. Det tar på dem fysiskt också, säger Troelsgaard.

”Längtar efter guld”

Rosengård är ”mesta mästarna” på damsidan med sina elva SM-guld, men under de senaste fem säsongerna har det blivit blott en serieseger (2019).

– Jag längtar ju efter ett SM-guld. Man vet ju vilka känslor man får av det. Varje dag man går till jobbet och tränar så har man ju som mål att verkligen vinna det där SM-guldet, säger Troelsgaard.

SVT direktsänder två matcher från damallsvenskan under helgen. Djurgården-Kristianstad under lördagen och AIK-Häcken på söndag. Och finns på plats i Piteå för att bevaka Rosengårds guldjakt. 

Så sänder SVT från damallsvenskan i helgen

Lördag:

SVT1/Play, 14.45-15.15: Djurgården-Kristianstad

Söndag:

SVT1/Play, 12.45-15.15: AIK-Häcken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.