Rött kort och två straffar emot sig – Chelsea vann ändå

Chelsea nollade Atlético Madrid i första åttondelsfinalen i Champions League.

Trots ett rött kort och två straffar emot sig – vann Chelsea med 2-0.

Redan i den 13:e minuten fick Chelsea-försvararen Sophie Ingle rött kort. Och Atlético Madrid hade en jättechans att ta ledningen på straff – men Chelsea-målvakten Ann-Katrin Berger räddade. I den 81:a minuten skulle Berger även rädda en andra straff i matchen.

Lindahl släppte in två mål

Hedvig Lindahl, som stod i Atlético Madrid-målet, hade det tyngre. Hon släppte in två mål mot sitt gamla lag Chelsea – där hon spelade 2015-19.

Maren Mjelde satte 1-0 från straffpunkten i den 58:e minuten och Francesca Kirby utökade till 2-0 sex minuter senare. Vilket också blev slutresultatet.

Eriksson utanför truppen

Jonna Andersson spelade hela matchen för sitt Chelsea. Däremot saknades Chelseas lagkaptenen Magdalena Eriksson i truppen och Zecira Musovic fick se matchen från bänken.