Sepp Blatter, left och Michel Z Ruffinen på en presskonferens 2002. Foto: TT

Ruffinen möjlig Fifa-kandidat

Uppdaterad
Publicerad

Schweizaren Michel Zen Ruffinen överväger att kandidera till ordförandeposten i det Internationella fotbollsförbundet. Valet av Sepp Blatters efterträdare är planerat att ske den 26 februari nästa år.

Ruffinen, som var generalsekreterare i Fifa åren 1998-2002, har tillfrågats att kandidera och ska nu fundera på om han vill bli världsfotbollens ledare.

– Jag har blivit tillfrågad att kandidera och kommer att följa hur allt utvecklas de närmaste dagarna för att se vad som är möjligt, säger Ruffinen.

FIFA

Thailändsk fotbollspamp avstängd

Fifas etiska kommitté fortsätter att stänga av fotbollsledare. Senast i raden är Thailands fotbollsförbundsordförande Worawi Makudi, som stängs av i 90 dagar.

Makudi satt i Internationella fotbollsförbundets exekutivkommitté i 18 år, fram till i maj i år. Han anklagas för flera saker, bland annat för händelser kring valet av VM 2018 och 2022. I somras dömdes han för förfalskning under sin kampanj 2013 för att bli omvald som ordförande i Thailands fotbollsförbund, och fick en villkorlig dom.

Fifas etiska kommitté startar nu en utredning av Makudi.

I förra veckan blev bland andra Fifa-ordföranden Sepp Blatter och Uefa-ordföranden Michel Platini avstängda i 90 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet