Alisson får läkarhjälp mot Norwich. Foto: Bildbyrån

Skadad Alisson missar cupfinalen mot Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Liverpools stjärnmålvakt Alisson Becker, 26, haltade av i Premier League-premiären mot Norwich i går.

Nu står det klart att han missar onsdagens supercupfinal mot Chelsea.

– Han kommer inte att vara redo till dess. Vi får se hur allvarligt det här är, säger tränaren Jürgen Klopp.

Fjolårets tvåa Liverpool hade lekstuga i fredagens PL-premiär mot Norwich och vann med hela 4–1. Desto tyngre var att lagets målvaktsstjärna Alisson Becker klev av skadad i slutet av den första halvleken.

Brassen skulle slå en inspark när han halkade på gräset och föll i backen. Efter att ha fått vård kunde han ledas av planen, men byttes ut.

Frågan är hur länge målvakten blir borta. Det står i alla fall klart att han missar onsdagens supercupfinal mot Chelsea, alltså mötet mellan vinnarna i Champions League och Europa League.

– Det är en vadskada och han kommer inte att vara redo tills på onsdag. Det kan jag säga redan nu, säger tränaren Jürgen Klopp till den samlade pressen.

I brittisk media spekuleras det i att Alisson blir borta någonstans mellan fyra och sex veckor.

– Vi får avvakta och se hur allvarligt det här är, men han kunde inte spela vidare och det är aldrig ett bra tecken. Det här är inte bra för oss, men vi kommer att hitta en lösning och gå vidare, fortsätter han.

I går ersattes han av spanske nyförvärvet Adrian, 32, som bland annat har gjort 125 Premier League-matcher för West Ham.

– I en situation som denna behöver du en kille som är erfaren så han blir viktig för oss. Jag tror inte heller att han kom hit bara för att sitta på bänken de närmsta åren. Han är redo, säger Klopp.

Premier League

Liverpool logo

Liverpool

4 - 1

Norwich City logo

Norwich City

Anfield, Liverpool
Publik: 53333
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.