Cristiano Ronaldo och Harry Maguire är två personer som får en hel del hat. Supportrarna på bilden har inte med artikeln att göra. Foto: TT/Bildbyrån

Så mycket hat får Premier League-spelare

Uppdaterad
Publicerad

2,3 miljoner tweets har analyserats. Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo och Harry Maguire är de två spelare i Premier League som får mest hat på Twitter, visar en studie. Studien syftade till att visa på nivån på fientlighet som fotbollsspelare möter på sociala medier.

Studien, som genomfördes av Alan Turing Institute i samarbete med Ofcom under första halvan av förra säsongen, visade att Ronaldo fick 12 520 kränkande tweets under den tiden, medan Maguire fick 8 954 – nästan 6 400 fler än nummer tre på listan som är Marcus Rashford.

Studien visade på en topp av aktivitet när Ronaldo gick från Juventus till Manchester United förra sommaren. Portugisen har varit i ropet när han rapporterats velat lämna den engelska klubben i sommar på grund av uteblivet Champions League-spel nästa säsong.

Storklubben mest representerat

Åtta av de tio spelarna som fick utstå mest spelade alla i Manchester United förra säsongen – Ronaldo, Maguire, Bruno Fernandes, Fred, Jesse Lingard, Paul Pogba och David de Gea – när klubben tog historisk låga poäng och kom sexa i ligan.

De andra två spelarna på listan är Tottenhams stjärnanfallare Harry Kane och Manchester Citys Jack Grealish.

Studien omfattade analys av 2,3 miljoner tweets, varav nästan 60 000 uppfattades vara kränkande. Sju av 10 Premier League-spelare visade sig vara offer för hatet på nätet.

PL-ARKIV: Klopp kan inte låta bli att skratta (16 april):

Topp 10 mest hatade Premier League-spelarna på Twitter

1. Cristiano Ronaldo

2. Harry Maguire

3. Marcus Rashford

4. Bruno Fernandes

5. Harry Kane

6. Fred

7. Jesse Lingard

8. Jack Grealish

9. Paul Pogba

10. David de Gea

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.