Besard Sabovic. Foto: Bildbyrån

Sabovic ensam svensk i Ryssland: ”Jättejobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Besard Sabovic, 24, är ensam svensk kvar i den ryska ligan.

Nu bryter han tystnaden om sin tillvaro.

– Det är jättejobbigt att bo här och inte få veta så mycket, säger han till Fotbollskanalen.

Besard Sabovic, den tidigare Djurgårds- och Mjällbyspelaren, är kvar i Ryssland och spelar sin fotboll för högstaligalaget Chimki.

När alla andra svenska spelare valde att utnyttja Uefas regelverk att pausa sina kontrakt blev 24-åringen ensam blågul kvar i landet som invaderade Ukraina den 24 februari.

– När allting hände och det kom ut att man fick lämna tog jag det lite som det kom. Vi har sex matcher kvar och som det ser ut nu vill jag köra klart säsongen här. Det är ingen skön känsla (att vara ende svensk kvar, reds.anm). Det ser sämre ut än vad det är. Men det är många utlänningar kvar här, så jag känner mig lite lugnare i och med det, säger Sabovic till Fotbollskanalen.

Den tidigare U21-landslagsmannen berättar vidare om sin tillvaro i Chimki, nordväst om Moskva.

– Det är jättejobbigt att bo här och inte få veta så mycket (om kriget). Jag förstår ryska, så jag kan ändå förstå lite vad folk pratar om, men jag läser mest svenska medier. Jag är emot allt krig, min klubb också, och jag har inget med kriget att göra. Ett krig är det sista jag vill ha i världen.

Totalt har åtta svenskar lämnar den ryska högstaligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.