Emiliano Sala Foto: Bildbyrån

Salas flygplan saknade kommersiell licens

Uppdaterad
Publicerad

Rapporten om flygkraschen, som ledde till fotbollsspelaren Emiliano Salas, död visar att flygplanet saknade kommersiell licens.

Redogörelsen, som har utförts av den brittiska haverikommissionen, Air Accident Investigation Branch (AAIB), innehåller dock fortfarande många frågetecken om flygresan var enligt lag och fortsättningsvis ska AAIB utreda om flygningen kan klassificeras som privat, då det krävs att kostnaderna delas mellan pilot och passagerare. Om det visar sig vara en privatflygning gäller inte bestämmelserna för en kommersiell flygning.

Det är ännu oklart om piloten David Ibbotson var auktoriserad att flyga på kvälls- eller nattid.

Argentinaren Sala, 28, var på väg till sin nya klubb Cardiff från franska Nantes när planet försvann från radarn norr om Guernsey den 21 januari. Sala och Ibbotson var de enda personerna ombord.

Den 3 februari hittades vraket på havsbotten i Engelska kanalen, varpå en kropp blev funnen dagen efter. Denna kropp identifierades som Emiliano Sala. Anfallaren var Cardiffs dyraste värvning genom tiderna, med en transfersumma på 15 miljoner euro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.