Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Storstjärnan Sam Kerr missar de två inledande gruppspelsmatcherna i VM. Foto: Bildbyrån

Sam Kerr skadad – missar två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Australiens stjärnspelare Sam Kerr, 29, missar premiärmatchen mot Irland och även den andra gruppspelsmatchen mot Nigeria. Det uppger det australiensiska fotbollförbundet.

Sam Kerr, som till vardags spelar i Chelsea, är Australiens stora stjärna och mesta målskytt genom tiderna. Nu skriver anfallaren, tillika landslagets kapten, på Instagram att hon skadat sig i vaden under gårdagens träning och därmed missar dagens premiärmatch mot Irland.

”Tyvärr ådrog jag mig en vadskada under gårdagens träning. Jag vill dela det här med alla så att det inte distraherar oss från det vi kom hit för att uppnå. Såklart hade jag älskat att vara där i kväll men jag längtar efter att vara en del av den här fantastiska resan som startar nu”, skriver stjärnan på Instagram.

Det australiensiska fotbollförbundet skriver på Twitter att Kerr också missar gruppspelsmatchen mot Nigeria. Förbundet skriver att de kommer undersöka Kerr igen efter Nigeriamatchen.

Förbundskaptenen mörkade skadan

Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson visste redan dagen innan VM-premiären att Sam Kerr var skadad och förmodligen inte skulle vara spelbar. Ändå satt båda på en presskonferens under onsdagen och svarade på frågor om den kommande matchen.

– Jag vill be om förståelse för det med tanke på att det är VM. Jag respekterar er (journalister) och jag vill vara ärlig men vid den tidpunkten så visste vi att hon inte skulle spela, säger Tony Gustavsson till TT.

Han förklarade också orsaken till att laget inte gick ut med skadebeskedet.

–Sam var en stor del av Irlands matchplan så vi ville inte avslöja det, säger han.

Australien vann premiärmatchen mot Irland med 1-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.