Foto: Bildbyrån/Fox Sports

Sam Kerr tacklade ner planstormare i CL-match

Uppdaterad
Publicerad

Sam Kerr ilsknade till och tacklade ner en planstormare i Chelseas 0-0-möte med Juventus i Champions League. Hon fick ett gult kort för tilltaget.

– Vi måste sätta spelarnas säkerhet först, säger Chelseas tränare Emma Hayes till BBC.

Det var i slutminuterna som den unge planstormaren tog sig in på Cherry Red Records Stadium och började filma med sin mobilkamera. Flera spelare, bland annat Chelseas kapten Magdalena Eriksson, försökte säga åt inkräktaren att lämna planen men han fortsatte helt lugnt att filma, inne i sin egen värld.

Sam Kerr tog sats och tacklade ner honom och planstormaren kunde ledas ut. Magdalena Eriksson var snabbt framme och såg till att Kerr lämnade platsen. Ett gult kort fick räcka.

Se händelsen i en extern länk här.

Händelsen har gett upphov till en diskussion kring säkerheten även för damspelarna.

Planstormaren buades ut

Det ökade intresset för damfotboll gör att vissa avarter från herrfotbollen börjar synas även där.

–Utvecklingen är sådan att det finns en sådan känsla av att spelarna är mer efterfrågade. Så jag tror att det borde fungera som en påminnelse till oss alla på arenorna och läktarvärdarna om att vi måste sätta spelarnas säkerhet först, säger Hayes.

Planstormaren buades ut av publiken som applåderade Kerrs tackling.

Juventus Lina Hurtig var utbytt när incidenten ägde rum medan Amanda Nildén byttes in efter att den ägt rum. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.